woensdag 26 november 2008

Slooooow boat naar de Thaise grens

Van Luang Prabang tot de Thaise grens over de Mekong kan op 6 uur met de speedboat indien je masochitische trekjes vertoont (de passagiers moeten een helm dragen om eventule crashes, ongeveer elke week door verborgen onderwaterrotsen, op te vangen). Wij opteren voor de relaxtere optie, twee dagen van 8 uur varen.

We vullen de dag met lezen, slapen, samen cocoonen in de slaapzak bij frisse ochtendwind, praten en plannen.

Een heerlijk niets-doen-tijd , acht uur niksen. Jammer genoeg hebben we geen lunchpakket bij en stopt de boot niet voor lunch, maar een Beerlao brengt uiteraard wat troost en maagvulling.

We overnachten in Pak Beng, een raar dorpje in the middle of nowhere dat leeft van pendelaars tussen de Thaise grens en Luang Prabang. Het laatste wat we hier verwachten is een heuse bakkerij met de BESTE chocolade croissants ter wereld!

's Nachts zorgen wij voor de verandering voor het gebruikelijke nachtlawaai als we de vliegende kakkerlak die op 10 cm van Bert's gezicht zit buiten proberen te krijgen. Dat de stroom 's nachts uit gaat, helpt natuurlijk niet.

Gewapend MET enkele chocolade croissantjes en een lunchapkket gaan we aan boord voor onze laatste Mekong-etappe van deze reis. Wat een stroom, de lichtjes van de schelde verbleken wat bij deze levensader.

1 opmerking:

Nathalie zei

hadde gullie ffie sjaanse seg! een bakkerij in het dorp! ons dorpje toen in 2005 was een waar rattendorp! hihi
gelukkig lag ik in het midden van een dubbelbed gevuld met 3 personen en heb er dus niets van gemerkt!