zaterdag 15 november 2008

De bedelmonikken van Luang Prabang

Werelderfgoed! Dit wil zeggen charmant stadje, leuke straatjes en vele tempels met kleurrijke monniken. Een ideale rustplaats voor elke reiziger, die hier dan ook te talrijk aanwezig is om dit de ideale rustplaats te laten zijn.
Loas is tot nu toe het duurste land van Z.O. Azie, in tegenstelling tot wat iedereen ons verteld had. De prijzen moeten het laatste jaar verdriedubbeld zijn, zeker in dit stadje. Dit komt omdat vele toeristen de waarde van het locale geld niet (willen) kennen. Een goed voorbeeld: wij kopen een kg appels voor 5000 kip (halve euro). Enkele minuten later koopt een Amerikaanse dame 1 appel voor 8000 kip! Kan je de Laotianen dan kwalijk nemen dat ze buitensporige bedragen vragen? Naar Europese normen blijft het uiteraard goedkoop, maar in verhouding betalen we een half Laotiaans maandloon om een fiets te huren voor 1 dag.



Luang Prabang vindt echter ook Bert's zwakke plek... na 4 maanden trakteert hij zich op een lekkere, ijskoude Duvel (wel nog zonder een olifant). Gigantisch teveel betaald maar ook gigantisch goed gesmaakt!
Na het toerisctische van Luang Prabang snakken we naar de eenvoud van de natuur, we kunnen niet wachten op onze "Gibbon Experience"...

1 opmerking:

Anke zei

een duveltje voor een duveltje he.... ik kan wel snappen da je daar na 3 maanden wel eens van kan genieten... maar om jullie nog wat jaloerser te maken : ik heb net heerlijke steak met frietjes gegeten. Oh wat ben ik een gemene meid :D maar ik mag jullie ook al eens jaloers maken he!!!! maar alleszins, binnenkort krijgen jullie een louis quatorze fotoreportage met foto's van de kleine sam!!!
dikke kus en tot gauw!
Anke