donderdag 13 november 2008

Croissants in Vientiane

Om 6 u 's morgens in een hoofdstad toekomen is normaal gezien nooit fijn, in Vientiane is het dat wel! We krijgen een lift van onze nieuwe vriend, vinden snel een leefbare kamer (met lakens die eens niet naar de vorige gasten ruiken maar naar heerlijk geurend wasmiddel!) EN stoten op een bakkerij waar ze croissants hebben van Belgisch niveau. We geraken niet bij de ambassade van Myanmar voor ons visa, in de plaats doen we ons tegoed aan chocolade broodjes en ovenverse croissants... een climax na drie maanden sponsbrood.

Vientiane moet wel een van de meest relaxte hoofdsteden ter wereld zijn, het levenstempo is hier trager dan de Mekong stroomt. We huren een fiets voor een dag en worden eens niet van onze sokken gereden. De Gouden stupa, Vientiane's belangrijkste attractie, is in feeststemming. Het ziet er oranje van de monniken en de dames mogen alleen de tempel betreden in Laotiaanse rok.

's Avonds keren we terug naar het festival en zien we monniken heen en weer wiegelen in een stokouden draaimolen. We eten vet dat eruit zag als kip, mmm.
Vooraleer we aan de volgende etappe beginnen, bezoeken we nog het Buddhapark, waar een beeldhouwer zijn vreemde fantasie uitdrukte in bizarre beelden en pompoenvormige huisjes.

Geen opmerkingen: