donderdag 6 november 2008

Nog een tempel in Champasak

De Ankor Wat tempel van Laos bevindt zich in Champasak. We twijfelen even of er nog een tempel bij kan op onze teller maar na drie maanden zitten we nog ver van onze limiet. In Champasak zijn we (bijna) de enige toeristen en dat is, samen met de rust van dit piepkleine dorpje, heerlijk.

Met het fietske richting tempel in het vroege ochtendlicht, banaan kopen onderweg, fietsketting om de "vijf botten" eraf, Goele een paar keer eraf rijden (behalve die keer dat Bert roept:" Als ge mij voorbij steekt dan trouwen we"...), om aan tekomen om 7 u 56. Vier minuten te vroeg blijkbaar, want de inkomprijs schiet de hoogte in! Na vier minuten buiten het hek te hebben gewacht (twee meter terug!!??), zakt de prijs weer op zijn normale niveau, een voorproefje op de Laotiaanse logica...

De tempel stelt inderdaad een beetje teleur, maar het uitzicht is prachtig, wat het op zich al de moeite maakt om naar hier te komen.

Onze geplande twee-uur-durende boottrip worden er vijf, na twee uur vertraging maar we slagen er nog net in om de laatste twee plaatsen op de slaapbus naar Vientiane te bemachtigen! De slaapbus ziet er fantastisch uit met een dubbel bed. Ons geluk kan niet op en we tellen de twee uur wachttijd af.
Onze teleurstelling is navenant als blijkt dat we op de gewone zitbus moeten plaatsnemen in een soort van kruipkelder ;-( . Als we na twee minuten al worden getrakteerd op laobiertjes door onze Laotiaanse buur, is onze "miserie" al snel "verdronken"!!

1 opmerking:

Koen en Eva zei

Liefste Goele en Bert,

Goele, door jouw fantastische invloed op mijn eenvoudige leven, enkele jaren geleden, beleef ik nu met mijn kersverse vrouwtje de (huwelijks)reis van ons leven.

Een wereldreis is echt iets die je moet beleven... En liefst samen..

Wij vertrokken een dag na jullie en reizen in tegenovergestelde richting de wereld rond..

Momenteel genieten we van Argentiniƫ en ja, de steak is hier verbluffend. Maar dit verdwijnt in het niets als je de natuur kunt aanschouwen.

Geniet er samen zoveel mogelijk van en beleef net als ons die droom die zovelen hebben maar niet realiseren..

Veel liefs,
Rugzakgroetjes...

Koen en Eva